Centrum voor gezinsondersteuning

we lossen problemen op, wij ondersteunen en helpen Poolse immigranten

Hulp

Voor kinderen, jongeren en volwassenen

Gespecialiseerde hulp voor kinderen en jongeren met educatieve, psychische en/of lichamelijke problemen.

Zorg

Therapieën en psychologische consulten

Therapeutische ondersteuning voor Poolse emigranten die worstelen met verschillende psychologische problemen.

Advies

Advies
en overleg

Professioneel financieel en administratief advies voor particulieren die in Nederland wonen.

Wie we zijn?

Therapeuten | Psychiaters | Psychologen | Sociaal en Gezinsdeskundigen | Pedagogen | Financiële en Administratie specialisten

Het familieondersteuningscentrum “MOS zorg” is opgericht om Poolse emigranten te ondersteunen bij het oplossen van problemen. Ons aanbod is gericht op in Nederland wonende volwassenen, jongeren en gezinnen met kinderen die sociale of administratieve en/of psychologische of psychiatrische hulp nodig hebben.

We voeren activiteiten uit in samenwerking met lokale gemeentelijke kantoren in Nederland.

Geselecteerde onderwerpen

problemen met concentratie

Lees meer
Is het je opgevallen dat je kind problemen heeft met aandacht of concentratie? Vergeet het snel de verstrekte informatie of kan zijn aandacht niet lang vasthouden? Concentratieproblemen kunnen (mede) leiden tot leerproblemen en een leerachterstand.

negatief zelfbeeld

Lees meer
We helpen mensen met een laag zelfbeeld hun zelfvertrouwen terug te krijgen en hun potentieel te zien.

problemen met eten

Lees meer
We helpen kinderen en volwassenen om te gaan met eetstoornissen zoals anorexia, bulimorexia, boulimia, herkauwersyndroom, nachtelijk eetsyndroom, dwangmatig eten en eetaanvallen.

conflict in het gezin

Lees meer
In het geval van een familieconflict helpen we niet alleen de essentie ervan te herkennen maar werken we ook samen met de klant om een gemeenschappelijk communicatiemodel te ontwikkelen waarmee u het conflict in de toekomst op natuurlijke wijze kunt voorkomen of verhelpen.

depressie

Lees meer
Depressie manifesteert zich meestal in een afname van levensvreugde en plezier. Daarvoor in de plaats komt berusting en onverschilligheid, dingen die tot nu toe vreugde hebben gegeven doen dat niet meer.

ADHD / ADD / autisme

Lees meer
We helpen kinderen die problemen ondervinden a.g.v. ADHD of ADD. Wij bieden therapieën voor kinderen met autisme. We helpen de problemen waarmee het gezin worstelt beter te begrijpen. Samen ontwikkelen we effectieve communicatiemethoden binnen het gezin.

gedragsproblemen

Lees meer
Gedragsproblemen van een kind kunnen een zeer diverse achtergrond hebben. De taak van de therapeut is het kind (en de ouders) te helpen het probleem te identificeren en voorwaarden te creëren om deze problemen op te lossen. We helpen kinderen die educatieve problemen hebben en die bijvoorbeeld niet luisteren, stelen, weglopen van huis, drugs gebruiken, agressief gedrag vertonen of zich terugtrekken.

gebrek, verandering of verlies van baan

Lees meer
Werk heeft een onlosmakelijk effect op het gevoel van stabiliteit en financiële zekerheid voor iedereen. Na aankomst in een ander land worden Poolse emigranten geconfronteerd met de noodzaak om minder prestigieuze banen te aanvaarden, vaak met lagere kwalificaties. Dit kan veel frustratie veroorzaken met gevolgen voor de mentale en de lichamelijke gezondheid.

opstandige tiener

Lees meer
Adolescentie is een tijd vol stormachtige ervaringen die niet alleen voortvloeien uit het vergroten van het bewustzijn van de omgeving waarin we leven, maar bijvoorbeeld ook door de impact van hormonen op ons lichaam. Onze therapeuten hebben ervaring in het helpen van jongeren tijdens deze moeilijke periode en geven zo nodig ook advies aan de ouders.

echtscheiding

Lees meer
Wanneer een gezin gaat scheiden, staat de wereld van het kind vaak op zijn kop en heeft de situatie zelf een duidelijke impact op zijn psyche. Onze specialisten bieden de nodige psychologische ondersteuning en werken nauw samen met ouders om het kind veilig door deze moeilijke fase te begeleiden.

relatietherapie

Lees meer
Verstoorde relaties tussen familieleden leiden tot disfunctie, bijvoorbeeld in de minachting van het kind voor ouders. Onze therapeuten werken samen met het hele gezin om deze relaties te herstellen en de destabiliserende elementen te bepalen om hun impact op het toekomstige leven van het gezin te verminderen.

sociale en emotionele ontwikkeling

Lees meer
We helpen Poolse kinderen om een evenwicht te vinden in hun sociale en emotionele ontwikkeling. We creëren een omgeving die stabiele groei mogelijk maakt en hun capaciteiten aanspreekt.

Heb je hulp nodig?

Bel of gebruik het onderstaande formulier. In nood bel 112 of neem contact met huisartsenpost. Andere uren op afspraak.

Bell

+31 6 200 66 225

Email

info@mosjeugdzorg.nl

Adres

Samuel van Houtenstraat 2
3515 EA Utrecht

Openingstijden

Ma. – Vr.: 10:00 – 18:00
Zaterdag en andere uren: op afspraak