VOOR KINDEREN EN VOLWASSENEN

Individuele therapie

Individuele therapie is een proces waarbij de therapeut helpt bij het identificeren van die aspecten van het leven die hij graag zou willen veranderen. Dit proces stelt u in staat uzelf en anderen beter te begrijpen, plannen en methoden voor hun implementatie te bepalen en gezamenlijk het actietraject in de richting van de gewenste verandering uit te werken.

VOOR koppels in een relatie

Koppels en relatietherapie

Samenwerking met de therapeut stelt stellen in staat elkaar beter te leren kennen. Daarom wordt het niet alleen aanbevolen aan mensen die met enkele problemen worstelen, maar ook aan die paren die hun relatie willen verdiepen en verbeteren. Met therapie leert u een effectieve manier van communiceren te ontwikkelen, leert u praten over uw problemen en uw standpunten.

In welke situaties helpen we?

stemmingswisselingen

Lees meer
Stemmingswisselingen kunnen door veel verschillende factoren worden veroorzaakt en zijn min of meer natuurlijk van aard. De reden voor een stemmingsverandering kan een niet-gediagnosticeerde ziekte of bijvoorbeeld PMS zijn. Stemmingswisselingen kunnen echter ook een ernstigere bron hebben zoals in het geval van een bipolaire stoornis en vereisen de hulp van een specialist.

angst en stress

Lees meer
Angst en stress zijn natuurlijke gevoelens om het lichaam te mobiliseren in een beperkte situatie. Een beetje spanning is vaak nuttig. Het maakt dat je goed oplet en snel kunt reageren. Sommige situaties geven extra spanning of spanningen die lang duren. Het wordt echter een probleem wanneer deze gevoelens aanhouden en belemmerend werken op goed functioneren.

emotiecontrole

Lees meer
Om onze emoties te beheersen, moeten we eerst weten wat er op gegeven moment met ons gebeurt. Door te leren onze emoties te controleren leren we onszelf kennen en weten wat te doen in bepaalde situaties. De wetenschap van het beheersen van emoties is daarom zelfstudie, een manier om te leren en zo onze persoonlijkheid te verbeteren.

depressie

Lees meer
Een depressie is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt. Als je eraan lijdt, kun je ondergedompeld raken in somberheid. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt niet meer echt genieten. Daarvoor in de plaats komt berusting en onverschilligheid, dingen die tot nu toe vreugde hebben gegeven doen dat niet meer.

gebrek, verandering of verlies van baan

Lees meer
Werk heeft een onlosmakelijk effect op het gevoel van stabiliteit en financiële zekerheid voor iedereen. Na aankomst in een ander land worden Poolse emigranten geconfronteerd met de noodzaak om minder prestigieuze banen te aanvaarden, vaak met lagere kwalificaties. Dit kan veel frustratie veroorzaken met gevolgen voor de mentale en de lichamelijke gezondheid.

fobieën en angststoornis

Lees meer
Angst is een natuurlijk gevoel dat mensen vergezelt in veel verschillende levenssituaties. Wanneer het gevoel van zorgen en angst echter vaak domineert, te veel invloed heeft op ons normale functioneren en we hebben moeite onszelf te kalmeren, is het de moeite waard om hulp van een specialist te zoeken.

slechte gedachten

Lees meer
Het leven in Nederland vormt dagelijks uitdagingen voor Polen, die we niet altijd alleen aankunnen. Gebrek aan tijd voor bezinning maakt soms dat onopgeloste problemen na maanden of zelfs jaren beginnen te domineren in het hoofd, wat het normale functioneren beïnvloedt. Tijdens de therapie creëren we een veilige omgeving waarin onze klanten zich kunnen ontwikkelen n uiteindelijk kunnen omgaan met slechte gedachten.

eenzaamheid en isolatie

Lees meer
Polen die in het buitenland wonen, worden vooral blootgesteld aan problemen als gevolg van eenzaamheid en isolatie. Een nieuw land, een nieuwe cultuur en bovendien een nieuwe taal – al deze elementen vormen een grote uitdaging die niet iedereen aankan.

gespannen relaties

Lees meer
Contacten van mens tot mens zijn een netwerk van gevoelige verbindingen die gemakkelijk worden verstoord, vaak onbewust. Het opnieuw opbouwen van juiste relaties kan een uitdaging zijn, vooral als het probleem complex is.

Over therapie

De in te zetten therapie wordt altijd individueel gekozen, afgestemd op de persoonlijke problematiek en situatie. We werken volgens het principe ‘laten we het samen doen’ , wat betekent dat zo nodig gezinsleden, vrienden, maar ook andere mensen uit de omgeving (bijvoorbeeld van school) die het effect van de therapie kunnen beïnvloeden, bij het proces betrokken worden.

In nauw overleg met het gezin stellen we een behandelplan op waarin wordt beschreven wat en hoe het gezin hulp wil en wat individuele leden zelf kunnen doen.