Leer ons kennen!

We lossen problemen op, ondersteunen en helpen Poolse immigranten

Over MOS Zorg

Therapeuten | Psychiaters | Psychologen | Pedagogen
Sociaal en Gezinsdeskundigen | Financiƫle en Administratie specialisten

MOS zorg is een team van specialisten met jarenlange professionele ervaring. Wij zijn bekend met de verschillende problemen die Polen in Nederland ervaren en helpen hen graag deze problemen aan te pakken. Zo ontmoeten wij elke dag mensen die de Nederlandse taal niet (goed) beheersen, zich eenzaam en verloren voelen. Veel van hen zijn niet voldoende voorbereid op de verplichtingen die het leven in het buitenland met zich meebrengt, zoals het nakomen van verplichte formaliteiten of het vinden van een appartement.

MOS zorg is opgericht om Poolse immigranten op een alomvattende manier te helpen deze problemen op te lossen en ten volle van het leven in een nieuw land te genieten.

Voor wie?

Onze doelgroep bestaat uit Poolse migranten van alle leeftijden – volwassenen, jongeren en gezinnen met kinderen die op de een of andere manier geen normaal gezinsleven in Nederland kunnen leiden. Dankzij de kennis van de Poolse cultuur staan we dichtbij de problemen van de Poolse familie, wat de noodzakelijke acties vergemakkelijkt en versnelt.

Wilt u de hulp van ons centrum gebruiken? Maak uzelf vertrouwd met de informatie op het tabblad “Informatie”, ook beschikbaar via de onderstaande link.

Onze werkgebieden

Hulp

Voor kinderen, jongeren en volwassenen

Gespecialiseerde hulp voor kinderen en jongeren met educatieve, psychische en/of lichamelijke problemen.

Zorg

Therapieƫn en psychologische consulten

Therapeutische ondersteuning voor Poolse emigranten die worstelen met verschillende psychologische problemen.

Advies

Advies
en overleg

Professioneel financieel en administratief advies voor particulieren die in Nederland wonen.

In welke situaties helpen we?

problemen met concentratie

Lees meer
Is het je opgevallen dat je kind problemen heeft met aandacht of concentratie? Vergeet het snel de verstrekte informatie of kan zijn aandacht niet lang vasthouden? Concentratieproblemen kunnen (mede) leiden tot leerproblemen en een leerachterstand.

problemen met eten

Lees meer
We helpen kinderen en volwassenen om te gaan met eetstoornissen zoals anorexia, bulimorexia, boulimia, herkauwersyndroom, nachtelijk eetsyndroom, dwangmatig eten en eetaanvallen.

negatief zelfbeeld

Lees meer
We helpen mensen met een laag zelfbeeld hun zelfvertrouwen terug te krijgen en hun potentieel te zien.

opstandige tiener

Lees meer
Adolescentie is een tijd vol stormachtige ervaringen die niet alleen voortvloeien uit het vergroten van het bewustzijn van de omgeving waarin we leven, maar bijvoorbeeld ook door de impact van hormonen op ons lichaam. Onze therapeuten hebben ervaring in het helpen van jongeren tijdens deze moeilijke periode en geven zo nodig ook advies aan de ouders.

echtscheiding

Lees meer
Wanneer een gezin gaat scheiden, staat de wereld van het kind vaak op zijn kop en heeft de situatie zelf een duidelijke impact op zijn psyche. Onze specialisten bieden de nodige psychologische ondersteuning en werken nauw samen met ouders om het kind veilig door deze moeilijke fase te begeleiden.

relatietherapie

Lees meer
Verstoorde relaties tussen familieleden leiden tot disfunctie, bijvoorbeeld in de minachting van het kind voor ouders. Onze therapeuten werken samen met het hele gezin om deze relaties te herstellen en de destabiliserende elementen te bepalen om hun impact op het toekomstige leven van het gezin te verminderen.

angst en stress

Lees meer
Angst en stress zijn natuurlijke gevoelens om het lichaam te mobiliseren in een beperkte situatie. Een beetje spanning is vaak nuttig. Het maakt dat je goed oplet en snel kunt reageren. Sommige situaties geven extra spanning of spanningen die lang duren. Het wordt echter een probleem wanneer deze gevoelens aanhouden en belemmerend werken op goed functioneren.

emotiecontrole

Lees meer
Om onze emoties te beheersen, moeten we eerst weten wat er op gegeven moment met ons gebeurt. Door te leren onze emoties te controleren leren we onszelf kennen en weten wat te doen in bepaalde situaties. De wetenschap van het beheersen van emoties is daarom zelfstudie, een manier om te leren en zo onze persoonlijkheid te verbeteren.

depressie

Lees meer
Een depressie is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt. Als je eraan lijdt, kun je ondergedompeld raken in somberheid. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt niet meer echt genieten. Daarvoor in de plaats komt berusting en onverschilligheid, dingen die tot nu toe vreugde hebben gegeven doen dat niet meer.

Wil je afspreken?

w

Gratis consult

Bel ons of schrijf. Als u weet met welk probleem u te maken hebt, kunnen we gemakkelijker bepalen hoe we u kunnen helpen.

Maak een afspraak

Kies een geschikte datum voor jezelf. We werken van maandag tot en met vrijdag.

Eerste gesprek

Ontmoet ons en ontdek wat we voor je kunnen betekenen. Lees meer over onze werkmethoden en wat we voor u en uw dierbaren kunnen doen.

Heb je hulp nodig?

Bel of gebruik het onderstaande formulier. In nood bel 112 of neem contact met huisartsenpost. Andere uren op afspraak.

Bell

+31 6 200 60 225

Email

info@mosjeugdzorg.nl

Adres

Samuel van Houtenstraat 2
3515 EA Utrecht

Openingstijden

Ma. – Vr.: 09:00 – 18:00
Zaterdag en andere uren: op afspraak